Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Ekler torta»Brza torta sa keksom i eklerima

Brza torta sa keksom i eklerima

Brza torta sa keksom i eklerima
Fotografije: Potrebitel#203897
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Želimo da bude brza, ali i da bude mnogo ukusa, zato smo izabrali ovu neponovljivu tortu sa keksom i eklerima"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja, sa kakaom
  • krem - 1 paket Ole od vanile, dr Oetker, bez kuvanja
  • bela čokolada - 1 komad
  • crna čokolada - 2 komada
  • slatka pavlaka - 200 g
  • ekleri 7 - 8 komada, gotovi, sa kremom od vanile
  • sveže mleko - 200 ml, za potapanje keksa
  • rum - 3 - 4 kapljice, esencija
* merne jedinice

Način pripreme

Krem pripremamo prema uputstvu na pakovanju. Belu čokoladu rastopimo na pari i mlaku dodajemo u krem. Mutimo mikserom dok ne dobijemo homogenu smesu.

Pavlaku ugrevamo dok ne provri, skidamo sa vatre i dodajemo izlomljenu crnu čokoladu i esenciju ruma.

Smesu ostavljamo na oko 5 minuta, a nakon toga promešamo drvenom kašikom dok se čokolada ne istopi.

Na poslužavnik stavljamo obruč /oko 18-20 cm/ keks potopimo u hladno mleko i poređamo po dnu.

Prelivamo kremom od vanile, preko stavljamo oko 2-3 supene kašike od krema sa crnom čokoladom /ganaš/ ravnomerno ga rasporedimo.

Tako ređamo slojeve keksa i krem, poslednji sloj je krem. Preko stavljamo gotove eklere i prelivamo ganašem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: