Čokoladna patišpanj kora za tortu

01/01/2019
"Najukusnija domaća torta se pravi sa ručno pripremljenom patišpanj korom, samo kažemo "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano908
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 4 komada
  • belanca - 6 komada
  • šećer - 1 supena kašika
  • brašno - 4 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • eurokrem - 3 supene kašike
  • kakao - 1 supena kašika
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo belanca na gustu penu.

Žumanca pomešam sa čokoladom i šećerom i mutimo dok ne dobijemo mekan krem. U ovaj krem dodajemo brašno, prašak za pecivo, mutimo dok smesa ne postane homogena.

Počinjemo da dodajemo belanca u porcijama, mešamo polako da smesa ostane mekana.

Pokrivamo okrugao pleh papirom za pečenje, namažemo sa malo ulja i sipamo smesu.

Pečemo na 180 stepen oko 15-20 minuta. Ostavljamo da se ohladi i odvajamo koru od papira.

Kora je mekana i može se iseći na dva dela.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar