Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Francuski omlet sa zelenim nadevom

Francuski omlet sa zelenim nadevom

ZoriZori
Guru
7292375k214
Francuski omlet sa zelenim nadevom
Fotografije: Zori
1 / 4
01/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Čim se govori o omletu, parfemima i ljubavi - možete potpuno verovati francuzima - oni znaju kako se to pravi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • parmezan - 2 supene kašike
  • spanać - 1 šaka, opran i sitno iseckan
  • kopriva - 1 šaka, oprana i sitno iseckana
  • kiseljak - 1 šaka, opran i sitno iseckan
  • mladi beli luk - 1 - 2 struka, isečen na krugove
  • šargarepa - 1/2 omada, isečena na tanke krugove
  • sir - 50 g, izrendan ili izmvrvljen
  • maslac - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Na umereno ugrejanu rernu, u odgovarajuću posudu stavljamo 2 supene kašike maslaca i postepeno dodajemo da dinstamo prvo šargarepu, nakon toga beli luk i na kraju koprivu, spanać i kiseljak. Skidamo sa vatre i sačekamo da se ohladi.

Razbijemo jaja u posudu i mutimo viljuškom ili žicom. Ne treba da se stvara velika pena. Na kraju dodajemo parmezan i mešamo lepo smesu.

U tiganuj od livenog gvožđa (ili tiganju sa debelim dnom koje se ne lepi) ugrevamo 1 supenu kašiku maslaca - kad počne da se pojavljuje pena sipamo smesu za omlet u njega.

Smesu rasporedimo u tiganj viljuškom, malo mešamo dok se ne stvrdne.

Uz pomoć viljuške ili spatule podignite vice omleta da izađe preostala tečnost ka dnu.

Nadev od dinstanog povrća rasporedimo u sredini, po prečniku omleta, na kraju pospemo belim sirom i presavijamo po sredini.

Omlet poklopimo brzim pokretom na tanjir. Serviramo sa prolećnom svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: