Način pripreme
Na umereno ugrejanu rernu, u odgovarajuću posudu stavljamo 2 supene kašike maslaca i postepeno dodajemo da dinstamo prvo šargarepu, nakon toga beli luk i na kraju koprivu, spanać i kiseljak. Skidamo sa vatre i sačekamo da se ohladi.
Razbijemo jaja u posudu i mutimo viljuškom ili žicom. Ne treba da se stvara velika pena. Na kraju dodajemo parmezan i mešamo lepo smesu.
U tiganuj od livenog gvožđa (ili tiganju sa debelim dnom koje se ne lepi) ugrevamo 1 supenu kašiku maslaca - kad počne da se pojavljuje pena sipamo smesu za omlet u njega.
Smesu rasporedimo u tiganj viljuškom, malo mešamo dok se ne stvrdne.
Uz pomoć viljuške ili spatule podignite vice omleta da izađe preostala tečnost ka dnu.
Nadev od dinstanog povrća rasporedimo u sredini, po prečniku omleta, na kraju pospemo belim sirom i presavijamo po sredini.
Omlet poklopimo brzim pokretom na tanjir. Serviramo sa prolećnom svežom salatom.