Pileća čorba sa mlekom i pavlakom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
02/01/2019
"Pileća čorba za dušu Da je jedemo i da ne mislimo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano103
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte šaragrepe na krupno rende. Krompir i pečurke isecite na male kocke, a piletinu - na male zalogaje.

Zalogaje uvaljajte u brašno i izlupajte od brašna.

Izdinstajte u maslacu sitno isečen luk i beli luk zajedno sa korom limuna dok ne omekšaju. Dodajte šargarepe, krompir i pečurke. Izdinstajte i njih.

Na kraju dodajte pileće zalogaje. Kuvajte oko 3 minuta uz neprestano mešanje.

Sipajte bujon i sveže mleko, začinite solju i belim biberom, smanjite jačinu vatre i ostavite čorbu da se krčka oko 20-30 minuta ili dok se svi sastojci ne skuvaju.

Ako je neophodno možete da dodajte još malo bujona. Dodajte rezance i kuvajte još 5-6 minuta. Na kraju sipajte kiselu pavlaku i sveže začine, promešajte da se pomešaju arome i kuvajte još oko minut.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar