Način pripreme
Narendajte šaragrepe na krupno rende. Krompir i pečurke isecite na male kocke, a piletinu - na male zalogaje.
Zalogaje uvaljajte u brašno i izlupajte od brašna.
Izdinstajte u maslacu sitno isečen luk i beli luk zajedno sa korom limuna dok ne omekšaju. Dodajte šargarepe, krompir i pečurke. Izdinstajte i njih.
Na kraju dodajte pileće zalogaje. Kuvajte oko 3 minuta uz neprestano mešanje.
Sipajte bujon i sveže mleko, začinite solju i belim biberom, smanjite jačinu vatre i ostavite čorbu da se krčka oko 20-30 minuta ili dok se svi sastojci ne skuvaju.
Ako je neophodno možete da dodajte još malo bujona. Dodajte rezance i kuvajte još 5-6 minuta. Na kraju sipajte kiselu pavlaku i sveže začine, promešajte da se pomešaju arome i kuvajte još oko minut.