Način pripreme
U dubokoj posudi prosejemo brašno zajedno sa sodom i vanilom. U drugoj posudi umutimo jaja, šećer i liker od jaja. Mutimo dok se šećer ne rastvori potpuno.
Dodajte smesu od jaja u brašno i dobro promešajte. Dodajte i ulje i ponovo lepo promešajte. Podelite smesu na dva jednaka dela.
Pripremite dva okrugla pleha i stavite na dno papir za pečenje. Rasporedite smesu u oba. Pecite kore za tortu u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 15-20 minuta.
Za to vreme napravite krem. U posudi dobro umutite krem sir, šećer i pavlaku. Kad kore budu gotove izvadite ih i ostavite da se ohlade. Nakon toga rasoredite krem na kore.
Na kraju celu tortu namažemo kremom. Kivi isečemo na krugove i poređamo na tortu. Mandarinu na isti način. Između svake mandarine stavimo malo mrvica. Dobro je da torta odstoji malo u frižideru.