Način pripreme
Jaja i šećer umutimo mikserom, nakon toga dodajemo kiselo mleko, ulje, sodu, vanilu i na kraju brašno. Zamesimo meko testo. Sečemo na tri jednaka dela i počinjemo da razvlačimo prvi deo testa. Sečemo razvučeno testo na jednake trakice.
Prethodno napravimo poklopce za tegle, savijamo ih da izgledaju kao korneti, oko 20-25 komada da imamo dovoljno za pečenje. Uvijamo trakice od testa oko poklopaca, geldamo da se preklapaju da ne bismo imali rupe u kornetima. Ređamo ih u razmaku da se ne zalepe jedna za drugu.
Pečemo na 20 stepeni u ugrejanoj rerni, u pleh stavljamo papir za pečenje. Vadimo ih i ostavljamo da se ohlade i nakon toga, laganim pritiskom na poklopce odvajamo jednu po jednu. Isto ponavljamo dok ne potrošimo testo.
Nakon toga za krem umutimo jaja sa svežim mlekom, treba da bude mlako, šećer, dodajemo i vanilu. Možemo procediti da se u kremu ne bi stvorile grudvice, dodajemo maslac i brašno. Stavljamo na tihu vatru, mešamo neprestano dok se ne zgusne.
Nakon toga ostavimo krem da se ohladi i onda punimo kornete. Kad ih napunimo možemo potopiti girnji deo otvora u rendane orahe, za lepši izgled.