Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Gratin»Gratin sa krompir pireom i povrćem

Gratin sa krompir pireom i povrćem

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Gratin sa krompir pireom i povrćem
Fotografije: Natalia Petrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Šaren i svež predlog, koji će naterati vašu dušu da se osmehne!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 srednje velikih
  • tikvica - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • sir - 50 - 60 g
  • maslac - 30 - 40 g
  • ulje - 1 - 2 kašike
  • beli luk - 3 - 4 listova, svež
  • peršun - 2 - 3 struka
  • paprika - 1 komad, ljuta
  • biber - prstohvat
  • so - po ukusu
  • šećer - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva potpuno u slanoj vodi, procedi se i ostavlja se da se ohladi. Nakon što se ohladi, izgnječimo ga viljuškom i stavljamo na dno male posude za pečenje.

Preko krompir pirea namrvimo sir. nakon toga poređamo tikvicu isečenu na kolutove i skroz odozgo poređamo paradajz isečen na kriške.

U maloj posudi pomešamo na sitno isečene luk i peršun, ulje, istopljen maslaca, so, šećer i biber, dobro promešamo i pomoću kašike rasporedimo smesu preko paradajza.

Pečemo na 180-200 stepeni oko 25-30 minuta. Nakon što je gotovo posipamo očišćenu i na kolutove isečenu ljutu papriku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: