Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa tikvicama i sosom od belog luka

Musaka sa tikvicama i sosom od belog luka

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Početnik
13366
Musaka sa tikvicama i sosom od belog luka
Fotografije: Yuliya Kenderlieva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Prolećna musaka sa tikvicama - svež predlog nakon težih zimskih specijaliteta"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 i 1/2 šolja (blanširan)
  • mleveno meso - 700 g
  • paradajz sos - 150 ml
  • tikvice - 4 komada
  • šaragrepa - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija - 1/2 vezice
  • biber - 3 prstohvata
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 5 kašika
  • Za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • Za sos
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • majonez - 1 kašika
  • mirođija - 5 - 6 strukova
  • bei luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipate pirinač i dodajete mleveno meso. Sipate paradajz sos. Tikvice i šaragrepe isečete na kocke i dodajete ih u posudu.

Sečete na sitno mirođiju i beli luk, dodajte i njih i dobro promešate sastojke u posudi. Dodajete biber, so i ulje. Na kraju dodajete i dve šolje vode.

Stavljate da se peče na 180 stepeni.

Mutite jaja i kiselo mleko i kada je musaka gotova, prelivate smesu i zapečete dok ne postane zlatasta.

Da biste napravili sos u posudici dodajete umućeno kiselo mleko, majonez, gnječen čen belog luka i usitnjenu mirođiju. Mešate da postane glatka smesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: