Način pripreme
Isecite jagnjetinu na parčiće i sameljite je u mašini sa meso, začinite zelenim začinima po izboru, biberom i solju. Dodajte u njega i jaje, pirinač i usitnjen luk. Zamesite mleveno meso i ostavite ga bar pola sata u frižideru.
Odaberite sitnije tikvice. Isecite ih na pola, odsecite krajeve i pomoću kaščice ih izdubite iznutra. Stavite posoljenu vodu da provri i spustite unutra izdubljene tikvice na 3-4 minuta.
Poređajte ih u prethodno podmazanu šerpu i napunite gotovom smesom.
Zagrejte maslac i zapržite unutra brašno. Ostavite ga da se prepeče dok ne postane zlatasto, nakon toga ga razredite sa malo vruće vode. Dodajte i paradajz pire i mešajte dok se ne dobije ujednačena smesa.
Sa tako napravljenim sosom od paradajza prelijte punjene tikvice. Pritisnite ih teškim porcelanskim tanjirom, sipajte malo vode i kuvajte na umerenoj vatri dok ne bude gotovo.
Pri serviranju prelijte paradajz sosom. U odvojenoj posudi servirajte i kiselo mleko sa belim lukom.