Šitake pečurke dinstane u maslacu, vinu i belom luku

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
06/01/2019
"Kombinujte ove aromatične pečurke sa odgovarajućim aperitivom i uživajte u ukusu "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano340
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pečurke. Isecite ih na komade, koren možete odvojiti pošto je žilaviji.

Rastvopite maslac sa maslinovim uljem na umerenoj vatri i stavite isečene pečurke da se dinstaju poklopljuene 8-10 minuta.

Stavite beli luk, isečen na tanke kriške, so po ukusu i sipajte vino i kapljice soja sosa. Ostavite posudu otvorenu 3-4 minuta, nakon toga ponovo poklopite i dinstajte još 15 minuta ili dok pečurke potpuno ne omekšaju pečurke.

Kad budu gotove skinite sa vatre i promešajte sa sokom od limuna. Po želji začinite biberom i iseckanim peršunom.

Na ovaj način šitake pečurke budu mnogo krte, tope se u ustima i ukusne su i same po sebi. Idealne su za jedan aperitiv, predjelo ili prilog.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar