Jagnjetina na seoski način u đuvečari

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
07/01/2019
"Obična jagnjetina je neobično ukusna kada je napravljena na seoski način "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano169
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na parčiće. Krompir oljuštimo i isečemo na kocke.

Praziluk i luk očistimo i njih isečemo na sitno.

Uzimamo đuvečaru, sipamo ulje i posipamo prazilukom i lukom. Preko njih spremne isečene parčiće jagnjetine.

Prethodno pospemo svako parče uljem i nakon toga posipamo solju, biberom, alevom paprikom i nanom.

Preko začinjenog mesa poređamo i isečen krompir i nakon toga sipamo teglicu paradajza.

Ako nije dovoljno paradajza sipamo i malo vode. Odozgo posipamo čubrom i zatvaramo poklopcem.

Stavljamo u rernu da se peče dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar