Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Prepelica u patlidžanu iz rerne

Prepelica u patlidžanu iz rerne

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Prepelica u patlidžanu iz rerne
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Svečano obećavamo da od sad pa na dalje, prepelice pripremamo samo ovako - probajte i videćete zašto"

Potrebni sastojci

  • prepelica - 4 komada
  • patlidžan - 4 komada, veći
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 2 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo patlidžan, nakon toga odsečemo drške dublje. Izvadimo unutrašnjost, ostavljamo po ivicama oko 1 cm. Posolimol ih i ostavljamo da odstoje tako da se ocedi gorak sok. Nakon toga ponovo operemo.

Očistimo prepelice dobro i operemo. Začinimo solju i biberom.

Stavljamo po jednu prepelicu u svaki patlidžan. Poređamo ih u odgovarajuću posudu, tvor treba da bude odozgo i poklopimo sa 1/2 paradajza.

Prelivamo ih uljem i pečemo u umerenoj vatri dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: