Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Domaća kobasica»Kobasica od zečetine i svinjetine

Kobasica od zečetine i svinjetine

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Kobasica od zečetine i svinjetine3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
25
"Domaća kobasica koja će vam pomutiti um - probajte i da ne zaboravite da poslužite"

Potrebni sastojci

  • zečetina - 4 kg
  • svinjsko meso - 6 - 7 kg
  • aleva paprika
  • ljuta aleva paprika
  • čubar
  • šećer - 3 suepne kašike
  • so - po ukusu
  • biber
  • creva - za punjenje
* merne jedinice

Način pripreme

Zečetinu isčemo na komade, očistimo od žilica i stavljamo u hladnu vodu da stoji nekoliko sati.

Meso lepo ocedimo, stavljamo u kacu i okačiimo dok se ne ocedi voda. Dve vrste mesa sameljemo i lepo pomešamo sa svim začinima.

Svaki da mešamo mleveno meso, stoji 5 dana da lepo upije mirise. Punimo creva i sušimo na provetrivom mestu. Još nekoliko dana i gotova je za rošilj na žaru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: