Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečeno prase»Prase sa nadevom od pirinča i iznutricama iz rerne

Prase sa nadevom od pirinča i iznutricama iz rerne

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Prase sa nadevom od pirinča i iznutricama iz rerne2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
8
"Dok ne probate hrskavu koricu mladog praseta, nemate pravo da tvrdite da ste jeli ukusno meso! Od ovako ukusnog mesa se nećete zasititi!"

Potrebni sastojci

  • prasence - 1 komad
  • so
  • biber
  • limun - 1 komad
  • maslac
  • aleva paprika
  • za nadev
  • svinjska džigerica - 1 komad
  • svinjsko srce - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 60 g
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • voda - 2 šolje
  • biber
  • peršun
  • so
  • štapići vinove loze
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro prase, osušimo ga i posolimo solju i biberom spolja i iznutra. Nakon toga ga natrljamo limunom, isečenim na dva dela, maslacem i alevom paprikom.

U posoljenoj vodi skuvamo džigericu i srce. Nakon toga ih isečemo na male komade.

U maslacu propržimo sitno iseckan luk. U njega dodajemo pirinač i takođe ga pržimo. Sipamo vodu i stavljamo na tihu vatru dok pirinač ne nabubri. Nakon toga u njega dodajemo isečene iznutrice, biber, so i peršun. Ostavljamo još 1-2 minuta na vatri.

Nadevom napunimo prase i ušivamo otvor koncem. Napunjeno prase stavljamo u pleh, na dno stavimo štapiće vinove loze.

Namažemo ga maslacem i dodajemo malo tople vode. Pečemo u umerenoj rerni dok ne bude gotovo, s vremena na vreme okrećemo i mažemo da se uhvati lepa korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: