Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Krekeri sa maslinovim uljem

Krekeri sa maslinovim uljem

Krekeri sa maslinovim uljem
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
1
"Zaboravite polufabrikate - sami pripremite ukusne krekere koje možete jesti ceo dan"

Potrebni sastojci

  • voda - 50 ml
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • brašno - 150 g
  • so - 1/2 kašičice
  • susam
  • mak - za posipanje
  • za premazivanje
  • voda - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo brašno i so i dodajemo vodu i maslinovo ulje. Zamesimo testo (veoma brzo i lako postaje lopta i ne lepi se zbog maslinovog ulja).

Uvijemo testo u foliju i ostavljamo ga na 20 minuta na sobnoj temperaturi. Za to vreme uključujemo rernu da se ugreva na 170 stepeni.

Kad testo odstoji, razvučemo ga oklagijom na papiru za pečenje i namažemo maslinovim uljem uz pomoć četke.

Odozg posipamo susamom i makom. Uz pomoć noža za picu sečemo po želji i veličini (možemo iseći i kalupima za kolače) i pečemo u rerni u plehu, obloženim papirom za pečenje oko 10-12 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: