Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Ćufte od Ribe»Riblje ćufte u kiselom muslinskom sosu

Riblje ćufte u kiselom muslinskom sosu

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404277843112
Riblje ćufte u kiselom muslinskom sosu
Fotografije: Anonymous
1 / 4
28/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Olovke u ruke, evo odličnog recepta za goste! Slobodni smo u subotu"

Potrebni sastojci

  • filet oslića - 800 g
  • jaja - 4 kom.
  • kocka za supu - 1 kom.
  • limuntus - pola kašičice
  • brašno - 3 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • univerzalni začin - 1 kašika
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu na šporetu sipamo vodu, pa kad provri dodamo univerzalni začin, posolimo i ubacimo filete oslića da se kuvaju 15 minuta. Izvadimo ih rešetkastom kašikom i u tu vodu stavimo kocku za supu.

Alatkom izgnječimo beli luk i dodamo u posudu sa filetima. Dodamo i 2 jaja i 2 kašike brašna, pa sve sjedinimo dobro rukom. Od dobijene smese rukama oblikujemo ćufte i pržimo u većoj količini zagrejanog ulja.

Ispržene ćufte poređamo na činiju, a u tiganj dodamo kašiku brašna. Kad brašno porumeni, sipamo 2-3 kutlače supe i mešamo žicom za mućenje. Dodamo limuntus i promešamo.

U dubljem tanjiru polupamo jaja, razmutimo, dodamo 2 kutlače sosa iz tiganja i promešamo. Zatim tu smesu sipamo u tiganj i mešamo žicom dok se sos ne zgusne.

Polovinu sosa sipamo u dublju posudu pa stavimo ćufte i preko nalijemo drugu polovinu. Ostavimo da se tako prohladi.

Dekorisati zrnima kukuruza i sitnim kockama crvene paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: