Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od kupusa»Hladna čorba od kiselog kupusa

Hladna čorba od kiselog kupusa

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Hladna čorba od kiselog kupusa
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Sledeći put kada čujete da neko poručuje bujon trezan, da znate da se govori o ovoj jedinstvenoj hladnoj čorbi"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1/2 glavice
  • praziluk - 1 struk, luk
  • rasol - 1.5 litra
  • paprike - 2 komada sušene, crvene
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus isečemo sitno. Stavljamo u duboku posudu. Praziluk sečemo po dužini na četiri dela i nakon toga na komade debljine oko pola cm.

Stavljamo u kupus. Crvene paprike pečemo i nakon toga sečemo na male komade. Dodajemo alevu papriku, ulje i prelivamo rasolom.

Dobro promešamo.

Serviramo čorbu dobro ohlađenu. Idealno sredstvo protiv mamurluka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: