Način pripreme
Luk očstite (1 glavica) i sitno ga iseckajte. U ulje (3 kašike) i vodu (1 i 1/2 šolja) stavite da se sitno iseckan kupus (1/2 šolje) prodinsta, kao i grašak iz konzerve (1/2 šolje) i sitno iseckan luk.
Posipajte biber po želji, pa kada ostane samo povrće i ulje, onda dodajte brašno (1 kašika). Promešajte i sipajte toplu vodu (4 šolje). Dodajte lovorov list.
Ostavite čorbu da se kuva, pa kada povrće omekša, onda dodajte oguljen krompir, koji ste iseckali na kockice (1 komad). Kada se i krompir skuva, onda dodajte fidu (2 kašike) i kuvajte dok sve ne bude gotovo.
Narendanu cveklu pomešajte sa sokom od limuna i sipajte u čorbu.
Promešajte i isključite ringlu.
Ostavite da se malo krčka, dok se ringla ne ohladi. Pre posluženja sklonite lovorov list iz čorbe.