Rižoto Botičeli

10/01/2019
"Nežno, aromatično i lagano - osetite duh italije u svakom zalogaju rižota Botičeli "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo sastojke. Isečemo luk sitno i paprike, a tikvice i šargarepu izrendamo. Propržimo malo luk i šargarpu, posle dodajemo paprike i tikvice.

Nakon toga stavljamo pirinač i postepeno stavljamo bujon, prethodno ga rastvorimo u vreloj vodi. Mešamo s vremena na vreme.

Sčekamo da voda ispari i dodajemo grašak. Posle dodajemo so i biber po ukusu, vino i ostale sastojke.

Na kraju stavljamo rendani kačkavalj i maslac i mešamo lepo dok je još rižoto topao.

Pre serviranja ukrašavamo peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar