Pečena bundeva sa kokosovim brašnom i urmama

10/01/2019
"Izazovan predlog za sve koji vole voćne deserte - zaljubićete se u miris "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano132
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • med - 2 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
  • kokosovo brašno - 5 supenih kašika
  • urme - 1 šolja, očišćene od koštica
  • voda - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu oljuštimo i očistimo. Isečemo je na male komade i operem. Poređamo je u odgovarajući pleh ili posebne posudice.

Naprskamo vodom i pokrijemo aluminijumskom folijom. Stavimo u rernu na 20-30 minuta.

Vreme pečenja zavisi od debljine komada i od toga koliko želite da bude meka. Rastopite maslac i pomešajte ga sa medom.

Izvadite pleh iz rerne, namažite bundevu smesom od meda i maslaca, pospite kokosovim brašnom i prethodno sitno iseckanim urmama i vratite da se peku još 15 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar