Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Posni šareni pasulj u glinenoj posudi

Posni šareni pasulj u glinenoj posudi

Posni šareni pasulj u glinenoj posudi
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Pasulj u glinenoj posudi - klasika koja će uvek imati sačuvano mesto na našoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • šareni pasulj - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 3 - 4 komada
  • šargarepa - 1 komada
  • so
  • čubar
  • ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite ik potopite pasulj na jedan dan.

Očistite luk od ljuski, oljuštite šargarepu i isecite na male komade.

Savite pasulj u glinenu posudu, dodajte povrće, ulje, dodajte vodu i poklopite.

Ako kuvate pasulj na ringli stavite glinenu posudu u drugu posudu na vatri u kojoj ima vode. Ako kuvate pasulj na vatri - stavite posudu na metalnu rešetku.

Kuvajte pasulj na tihoj vatri. Pre nego što bude gotov začinite solju, peršunom i čubrom.

Veoma ukusno jelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: