Suši Hosomaki-Kalipso

11/01/2019
"Čim toliko volite suši, zašto ga ne pripremite sami - probajte i nećete pogrešiti "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano47
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač za suši - 250 g
  • voda - 600 ml
  • losos - 100 g
  • krastavac - 1 komad
  • surimi štapići - 1 pakovanje
  • topljeni sir - 1 kutija
  • listovi za suši
  • pirinčano sirće - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • drvena prostirka
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo pirinač i dodajemo 600 ml vode. Budite tačni u proporcijama, pošto je to važno za suši Pirinač vri oko 15 minuta na jakoj vatri. Pred kraj neprestano mešamo da ne zaogri.

Kad pirinač bude gotov skdamo ga sa vatre i dinstamo samo sa poklocem dok ne upije vodu u šerpi Odmah nakon što sknemo dodajemo so i pirinčano sirće i dobro promešamo.

Dok čekamo pirinač, oljuštimo krastavac i sečemo ga na tanke trakice, trudimo se da budu približno jedake.

Surimi štapiće takođe sečemo, jedan rolat sečmo na 4. Čak i da nisu potpuno jednaki nemojte se brinuti - vazduh će popuniti filadelfija sir. Lososa kidamo na male komade.

Na drvenu podlogu stavimo list algi, sjajni deo je prema nama. Kašikom uzimamo od pirinča i rasporedimo tanko po listu, ostavljamo 1/3 slobodnu da bismo mogli da uvijemo.

Počinjemo da ređamo nadev u donji kraj, redosled nije bitan. Na vrh stavljamo krem sir da bi mogao da popuni prazna mesta u našem rolatu.

Prilikom uvijanja je poželjno da pridržavamo nadev prstima da ne bi ostalo vazduha i da suši bude što je moguće čvršći.

Suši sečemo oštrim nožem. Serviramo sa soja sosom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar