Način pripreme
U šerpu stavljamo pirinač i dodajemo 600 ml vode. Budite tačni u proporcijama, pošto je to važno za suši Pirinač vri oko 15 minuta na jakoj vatri. Pred kraj neprestano mešamo da ne zaogri.
Kad pirinač bude gotov skdamo ga sa vatre i dinstamo samo sa poklocem dok ne upije vodu u šerpi Odmah nakon što sknemo dodajemo so i pirinčano sirće i dobro promešamo.
Dok čekamo pirinač, oljuštimo krastavac i sečemo ga na tanke trakice, trudimo se da budu približno jedake.
Surimi štapiće takođe sečemo, jedan rolat sečmo na 4. Čak i da nisu potpuno jednaki nemojte se brinuti - vazduh će popuniti filadelfija sir. Lososa kidamo na male komade.
Na drvenu podlogu stavimo list algi, sjajni deo je prema nama. Kašikom uzimamo od pirinča i rasporedimo tanko po listu, ostavljamo 1/3 slobodnu da bismo mogli da uvijemo.
Počinjemo da ređamo nadev u donji kraj, redosled nije bitan. Na vrh stavljamo krem sir da bi mogao da popuni prazna mesta u našem rolatu.
Prilikom uvijanja je poželjno da pridržavamo nadev prstima da ne bi ostalo vazduha i da suši bude što je moguće čvršći.
Suši sečemo oštrim nožem. Serviramo sa soja sosom.