Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Sočna štrudla sa tankim korama

Sočna štrudla sa tankim korama

Sočna štrudla sa tankim korama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Sočna i veoma ukusna štrudla sa korama za pitu - i posle kako da držiš dijetu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, tanke
  • kriške 1 komad
  • jabuke - 4 komada
  • cimet - 1 supena kašika
  • šećer - 200 g
  • keks - 3 komada, izmrvljen
  • ulje - za premazivanje
  • maslac - za premazivanje
  • sirup
  • voda - 1 šolja za kafu
  • šećer - 1 šolja za kafu
  • vanila - 1 komad
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo voće i izrendamo krupnije u posudu. Posebno pomešamo šećer, cimet i mleveni keks. Uzimamo dve kore i obložimo no pravougaonog pleha, namazanog ulja, pospamo uljem i rasporedimo nadev od jabuka.

Posipamo keksom sa šećerom od cimeta i poređamo još dve kore, između posipamo uljem. Nakon toga nadev i tako dok ne potrošimo kore.

Isečemo na kockice i prelivamo uljem i komadićima maslaca.

Pečemo dok ne dobije zlatnu boju u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Pomešamo vodu i šećer sa vanilom i prelivamo pitu odozgo i kad upije posipamo šećerom u prahu. Ukujsna i sočna lenja štrudla, koja se ne uvija u rolat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: