Magične pileće grudi sa prilogom

13/01/2019
"Svaka kombinacija piletine i krompira nas podseća na ušuškani dom "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano314
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Marinada:

Sipamo maslinovo ulje u posudu. Beli luk oljuštimo i sitno iseckamo, može se i izgnječiti viljuškom i dodajemo ga u maslinovo ulje. U njega dodajemo paradajz pire, senf i so. Limun ocedimo i sve pomešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

U ovu marinadu stavljamo pileći file i ostavljamo u frižideru da odstoji nekoliko sati (2/3 je dovoljno).

Dodatak:

Krompir oljuštimo i operemo pažljivo. Isečemo a kockice, malo veće. Stavljamo ih u pleh.

Svežu mirođiju sitno iseckamo i sipamo u krompir. Odozgo sipamo maslinovo ulje. Začinimo solju i biberom. Dobro promešamo. Dodajemo malo vode da pokrije dno pleha. Pečemo na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok se ne stvori zlatna korica na krompiru.

Pile:

Pile pečemo na roštilju, pre nego što ga stavimo treba da se uverimo da je dobro ugrejan. Piletu nije potrebna velika obrada. Marinada je učinila da postane dovoljno krto i sočno. Treba da pazimo da se ne preprži.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar