Šaran sa heljdom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8830
3
13/01/2019
"Užasno ukusan šaran, dodajte vino po izboru i jedite sa zadovoljstvom "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano138
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad, veći
  • luk - 2 glavice, crni
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • heljda - na oko, u zavisnosti od šarana
  • prezle
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Šaran se očisti, opere i osuši. Balgo se posoli.

Za nadev skuvajte heljdu na tihoj vatri u duplo više vode, nego što je njena količina - kuvanje se nastavlja dok tečnost ne ispari.

Uporedo s tim zapržite u masnoći iseckan luk i dodajte skuvanu heljdu. Začinite solju i biberom i napunite šarana ovim nadevom pa ga zašijte.

Stavite ga u namazanu posudu za pečenje i namažite ga i spolja. Ako vam je ostala heljda možete da je rasporedite oko šarana. Stavite punjenog šarana da se ispeče u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 45 minuta ili dok ne bude gotov.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar