Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Pileća čorba sa bulgurom

Pileća čorba sa bulgurom

ZoriZori
Guru
7292375k214
Pileća čorba sa bulgurom
Fotografije: Zori
5 / 6
13/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Na vatri se krčka pileća čorbica sa bulgurom i kladimo se da nemate strpljenja da je probate"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • bulgur - 150 g
  • sušene pečurke - 10 g vilin prsten
  • maslac - 50 g
  • ljute paprike - 1 komad, suva
  • biber - 1 kašičica, u zrnu
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • so
  • peršun - 1/4 veze
  • limun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo operemo pileće batake i u šerpi ih prelijemo hladnom vodom, koliko da ih pokrije. Dodajemo zrna bibera i celu ljutu papriku.

Skuvamo pileće batake i odvojimo od kostiju.

Sipamo u čašu suve pečurke vilin prsten i prelijemo ih vrelom vodom. Poklopimo čašu i ostavljamo ih na pola sata da omekšaju.

Iseckamo luk i beli luk i propržimo u maslacu u dubokoj šerpi.

Dodajemo pečurke vilin prsten oceđene od vode i propržimo ih. Nakon toga sipamo proceđeni pileći bujon i dodajemo meso od bataka, odvojeno od kostiju.

Sipamo bulgur u čorbu. Ostavljamo da se krčka na tihoj vatri dok se bulgur ne skuva. Na kraju dodajemo iseckan peršun.

Serviramo čorbu sa kriškom limuna i ljutom paprikom za boju i ukus.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: