Pileće džigerice

Pileće džigerice
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Ukusne pileće džigerice se prave samo po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • kiseli krastavčići - 2 - 3 komada
  • maslac - 100 g
  • so
  • marinirane pečurke - 250 g
  • kačkavalj - 150 g
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pileće džigerice, operite i osušite.

Isecite maslac na komade i stavite u pleh za pečenje.

Pecite pileće džigerice u rerni na 180 stepeni dok ne budu polugotove.

Izvadite džigerice iz rerne, dodajte marinirane pečurke i kisele krastavčiće, isečene na tanke štapiće. Vratite pleh u rernu i pecite 7-8 minuta.

Pre nego što bude gotovo obilno pospite rendanim kačkavaljem, pecite dok se ne rastopi.

Začinite solju i biberom.

Servirajte sa limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: