Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Krompir»Krompir punjen pavlakom, fileom i brokolijem

Krompir punjen pavlakom, fileom i brokolijem

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
45164447
Krompir punjen pavlakom, fileom i brokolijem
Fotografije: Nina Ivanova
1 / 2
15/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Niste zaista probali krompir dok ne probate ovaj aromatičan predlog koji smo vam pripremili"

Potrebni sastojci

  • krompir - 10 velikih
  • brokoli
  • kiseli krastavčići - 250 g
  • file - 350 g
  • pečurke - 250 g
  • plavi sir - 300 g
  • kačkavalj - 300 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 g
  • maslac
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svaki krompir podelimo na dve polovine po dužini, da bude zgodan za punjenje. Izdubimo svaku polovinu što je moguće više tako da ostane samo tanak sloj krompira.

U veliku posudu za pečenje ređamo izdubljene polovine, a pre toga smo namazali posudu za pečenje masnoćom. U svaki krompir prvo stavljamo pavlaku i so.

U veliku posudu sipamo ostatak pavlake, isečen file, isečene pečurke i kisele krastavčiće na sitno. Dodajemo i brokoli.

Promešamo dobro nadev i punimo svaku polovinu krompira.

Krompir se peče na 200 stepeni oko 1 sat.

Pre nego što ih izvadimo iz rerne posipamo ih smesom kačkavalja i plavog sira i pečemo još 5-10 minuta dok se ne istope kačkavalj i plavi sir.

Jelo je spremno za serviranje.

Pazite, jer je nadev vruć :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: