Način pripreme
Krompir se opere i na više mesta izbuši viljuškom. Umota se u aluminijumsku foliju.
Beli luk je isecka na sitno. Brokoli rasporedite na pleh i pospite belim lukom, solju i biberom po ukusu i sa malo ruzmarina.
Umotani krompir i brokoli stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Brokoli pecite oko 20 minuta dok ne omekša i dok se ne ispeče, a krompir oko 45-60 minuta dok potpuno ne omekša.
Gotov brokoli isecite na male komade.
Kada se i krompir ispeče, iseče se sa vrha i izdubi deo iznutra. Jezgro krompira se izgnječi i pomeša sa brokolom. Začinite solju.
Krompir se posoli iznutra i čvrsto napuni smesom.
Po želji pospite narendanim kačkavaljem i pecite u rerni do zlatne boje.
Za sos dobro pomešajte sos od belog luka sa krem sirom i kiselim mlekom i začinite solju i mirođijom.
Gotov punjeni krompir služi se preliven sosom od belog luka. Obavezno probajte krompir punjen brokolijem.