Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Dinstana svinjetina u đuvečari

Dinstana svinjetina u đuvečari

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Dinstana svinjetina u đuvečari
Fotografije: Maria Simova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Podižete poklopac na đuvečari, a unutra vas čeka sočna dinstana svinjetina koju ne možete da dočekate da probate"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 kg
  • ulje - 70 ml, za prženje
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada, crvene
  • sterilisan paradajz - 700 ml, ceo
  • lovorov list - 2 komad
  • biber - po ukusu
  • kumin - po ukusu
  • belo vino - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, osušite i isecite meso na male kocke.

U tiganju zagrejte ulje i dodaje meso, pospite kuminom i biberom po ukusu, zapržite dok ne ostane na masnoći.

Prebacite zaprženo meso u đuvečaru i dodajte paradajz, zajedno sa očišćenim i na krupno isečenim lukom, prazilukom, šargarepama, krompirom i paprikama.

Posolite po ukusu, dodajte lovorove listove i sipajte vino, zatvorite đuvečaru i stavite je u hladnu rernu.

Uključite rernu na 180 stepeni i pecite oko 50-60 minuta.

Servirajte meso sa kuvanim pirinčem, oblikovanim u lopte, pospite svežim peršunom. Sočno i nežno meso, izdinstano sa povrćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: