Slane kiflice sa makom i kuminom

АдминистраторАдминистраторPočetnik
04/01/2019
"Zato što su slane kiflice najukusnije, a posebno slane kiflice sa makom i kuminom."
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano368
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • kvasac - svež 25 g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • ulje - 50 ml
  • šunka - za nadev (slanina, kačkavalj, može i kombinacija)
  • za premazivanje
  • jaja - 1 komad
  • so - 2 prstohvata
  • voda - 3 - 4 kapljice
  • ulje - 3 - 4 kapljice
  • za posipanje
  • seme maka - 3 supene kašike ili po ukusu
  • kumin - 3 supene kašike, zrna (ili po ukusu)
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

1. Rastvorite kvasac i šećer u mlakom mleku. Pokrijte krpom oko 7 minuta. U nadošao kvasac sipajte ulje i prosejte brašno sa solju.

2. Zamesite glatko testo koje se ne lepi. Napravite loptu od njega, namažite ga malo i ostavite na oko 1 sat da se udvostruču.

3. Podelite na dva jednaka dela nadošlo testo i od svakog napravite loptu. Razvijte svaku na tanku, okruglu koru i isecite na 8 trouglova. Stavite od nadeva po izboru i uvijte 16 kiflica.

4. Poređajte oblikovane kiflice u pleh, namazan ili obložen papirom za pečenje, na rastojanju jedna od druge. Ostavite ih da nadođu 40 minuta.

5. Nadošle kiflice namažite jajetom, pomešanim sa vodom, uljem i solju.

6. Pospite semenkama i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju, oko 25 minuta. Ja ih pečem iz dva puta u plehu iz rerne.

Savet: Slane kiflice čuvajte u kesi ili u dobro zatvorenoj kutiji da bi ostale mekane.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar