Vazdušasta pita od jabuka

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
15/01/2019
"Vazdušasta pita od jabuka za specijalne prijatelje i one trenutke koje želimo da zapamtimo "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 575
  • Pregledi tokom meseca616
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke, očistite ih od semenki, narendajte ih na krupno rende i pospite cimetom, promešajte i ostavite sa strane.

Razdvojte belanca od žumanaca. Umutite balanca u penu i lagano dodajte šećer u njih. Redom, jedno po jedno dodajte žumanca, vanilu, toplo mleko, ulje i na kraju pomešano brašno s praškom za pecivo, promešajte u ujednačanu vazdušastu smesu.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu za pečenje veličine 20x40 centimetara postavite papir za pečenje i sipajte pola smese od jaja, stavite u rernu na oko 10 minuta, da uhvati laganu koricu (veoma je važno, jer ja nisam čekala i smesa od jabuka je pala na dole).

Izvadite posudu i ravnomerno pospite nadev. Preko njega rasporedite preostalu polovinu smese od jaja.

Pecite pitu od jabuka dok ne bude gotova, proveravajući je čačkalicom. Ohlađen kolač od jabuka pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar