Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Fritata sa pečurkama, paradajzom i kačkavaljem

Fritata sa pečurkama, paradajzom i kačkavaljem

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Fritata sa pečurkama, paradajzom i kačkavaljem
Fotografije: Djemile Cheshlieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Fritata, ali sa pečurkama - da li vam zvuči kao nešto što obavezno treba da probate"

Potrebni sastojci

  • maslac - 30 g
  • blanširane pečurke - 200 g
  • paradajz - 2 komada
  • jaja - 5 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • voda - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Istopi se 20 g maslaca. Pečurke i paradajz se iseku i dodaje se u maslac. Zaprže se oko 10 minuta dok ne omekšaju.

U odvojenoj posudi se umute jaja zajedno sa kašikom vode. Omekšale pečurke i paradajz se dodaju u umućena jaja. Kačkavalj se narenda odozgo.

Soli se po ukusu i začinjava se biberom. Promeša se dobro.

Sa preostalih 10 g maslaca premaže se posuda za pečenje i sipa se smesa.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: