Čorba od divljači

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
17/01/2019
"Teško je da ih ulovite, ukusnu čorbu ćete posle lako napraviti baš po ovom receptu "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano124
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 5 - 6 prepelica ili jarebica
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • šaragrepa - 2 komada
  • celer - 1 glavica
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list - 1 komad
  • biber
  • piment
  • jaja - 2 komada
  • sirće
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Očistimo ptice, izvadimo utrobu, operemo i kuvamo u dva litra hladne vode sa malo soli.

Skuvane ptice izvadimo i isečemo na parčiće, a bujon procedimo.

U zagrejanoj masnoći isrpžimo sitno isečen luk i povrće. Isprženo povrće pospemo brašnom i alevom paprikom.

Zapršku sipamo u bujon i kuvamo dodajući lovorov list, piment i biber. Kuvamo 10 minuta. Procedimo čorbu, izgnječimo povrće kroz cediljku i zapržimo jajima i sirćetom.

Posipamo ustinjenim peršunom i serviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar