Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Prlenke na tiganju sa bujonom

Prlenke na tiganju sa bujonom

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Prlenke na tiganju sa bujonom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Prlenke za omiljene ljude"

Potrebni sastojci

  • ajran - 1 šolja (kiselo mleko pomešano sa vodom 1:1)
  • kvasac - ¼ kockice
  • brašno - 2 šolje
  • jaja - 1 komad, domaće
  • šećer - 1 prstohvat
  • pileći bujon - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • margarin - za premazivanje, sa maslacem, nemački
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo ajran. U mlaki ajran stavljamo kvasac i šećer i promešamo. Ostavljamo pokriveno u posudi na 5-6 minuta.

Sitom prosejemo brašno u posudu u posudu za mešenje. Pravimo udubljenje u brašno u sredini i stavljamo kvasac, prstohvat šećera, ulje i izmrvljenu kockicu bujona. Korsitila sam Magi.

Dodajemo ajran sa kvascem u ostale sastojke. Zamesimo meko testo. Mesimo na brašnom posutoj radnoj površini. Treba da dobijemo glatko i meko testo. Ima lepu žutu boju.

Pokrivamo krpom i ostavljamo na toplom da nadođe 30-40 minuta. Delimo testo na jednake delove.

Od svakog dela pravimo loptu veličine male jabuke. Pospemo brašnom radnu površinu i razvučemo svaku loptu na krug.

Namažemo sa malo margarina i pečemo u ugrejanom tiganju na vatri sa obe strane.

Nadođu i dobijamo preplanule mehuriće.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: