Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjeni hleb»Punjeni hlepčić Dušica

Punjeni hlepčić Dušica

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Punjeni hlepčić Dušica
Fotografije: Mariana
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
28 min.
Ukupno
48 min.
Porcije
4
"Kada ti duša želi punjeni hlepčić Dušicu, kako možeš da kažeš ne"

Potrebni sastojci

  • hleb - 1 komad, okrugao (20 cm, prečnik)
  • margarin - 2/3 šolje, sa maslacem
  • so - 2 prstohvata
  • origano - 2 prstohvata, suv
  • čubar - 2 prstohvata, suv
  • koziji sir - 200 g
  • kačkavalj - 150 g
  • kobasica - 130 g, špek salama
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo jedan ukusan hleb iz pekare sa koricom. Hleb, koji sam pripremala je prečnika oko 20 cm, ima debelu donju i gornju koru.

Sečemo hleb po dužini i širini do dna, ne sečeo donju koru. Stvaraju se kockice.

Sečemo kačkavalj, sir i špek salamu na duge trakice.

U proreze stavljemo isečene komade sira, kačakvalj i salamu svuda. Mekanim margarinom sa maslacem odozgo premažemo ceo hleb rukom.

Posipamo hleb solju, čubrom i origanom. U pleh prečnika 25 cm stavljamo papir za pečenje tako da ga ima i po ivicama.

Odozgo lepo uvijemo folijom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Skidamo foliju i pečemo 8 minuta. Jedemo topao. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: