Način pripreme
Prosejte brašno. Rastvorite kvasac sa 1/2 šolje mlake vode. U kvasac dodajte 1 supenu kašiku šećera i 1 supenu kašiku brašna, promešajte i ostavite smesu na toplom da se aktivira.
Gotov kvasac sipajte u brašno, dodajte so, 3 supene kašike ulja i dva jajeta. Promešajte i sipajte još mlake vode dok ne zamesite glatko testo, koje se ne lepi po rukama.
Od testa napravite loptu, pokrijte ga folijom i ostavite na toplom da nadođe.
Gotovo testo podelite na tri lopte. Svaku razvucite na tanku koru.
Svaku koru namažite uljem i pospite sirom.
Stavite kore jednu preko druge i uvijte u rolat. Isecite rolat na male komade.
Okrenite komade sa prorezima na gore i poređajte u namazan pleh.
Umutite treće jaje i premažite penjurliju odozgo. Pospite susamom i stavite pleh u ugrejanu rernu.
Pecite na 180-200 stepeni dok ne bude gotova.