Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Marinirane dženarike

Marinirane dženarike

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
672121211
Marinirane dženarike
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 2
17/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
30 min.
"Odlične marinirane dženarike, da se jedu zimi kao turšija"

Potrebni sastojci

  • zelene dženarike - 3 - 4 šake, velike
  • mirođija - 1 veza
  • beli luk - 2 - 3 velike glavice
  • marinada za jednu teglu
  • so - 1 ravna supena kašika
  • sirće - 90 ml
  • aspirin - 1 komad, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dženarike. Oljuštimo velikeg lavice belog luka. Procenimo koliko tegli nam je potrebno i pravimo marinadu. Stavimo je da provri.

U svaku teglu stavljamo dženarike i po nekoliko grančica mirođije i nekoliko čenova belog luka.

Prelivamo vrelom marinadom i stavljamo po jedan aspirin u teglu. Dobro zatvorimo i okrećemo naopako.

Uvijamo ćebetom i ostavljamo na 12 sati da odstoje tako. Odlične su da se jedu zimi kao turšija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: