Klin čorba

18/01/2019
"Sve ćete pojesti, zato što je mnogo ukusna "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g
  • praziluk - 1 struk
  • kiseli kupus - 1 mala glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 1/3 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • rasol - 500 ml
  • zaprška
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sitno sečemo i pržimo u ulju dok ne dobije zlatnu boju. Iseckamo praziluk i dodajemo u proprženo meso.

Kad se i on zaprži stavljamo kiseli kupus. Dodajemo alevu papriku, biber i kumin.

Sipamo malo vode da sve pokrije i dinstamo 10 minuta.

Sipamo rasol i dodajemo vodu. Ostavljamo da vri na tihoj vatri dok ne bude gotovo.

Kad se kupus skuva dodajemo pirinač, stavljamo so po ukusu i čorbu kuvamo dok pirinač ne bude gotov.

Gotovu čorbu zapržimo žumancem, pomešanim sa 3 supene kašike kiselog mleka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar