Način pripreme
Ugrejte kockicu maslaca u dubokoj posudi na vatri. Dinstajte bukovaču i začinite solju i biberom. Sipajte brašno i dobro promešajte. Dodajte još maslaca i sipajte bujon od pečuraka.
Ostavite da se krčka na umerenoj vatri dok se bukovača potpuno ne skuva.
Za to vreme pripremite zapršku za čorbu, ugrejte 50 g maslaca u posebnoj posudi. Kad se maslac rastopi dodajte supenu kašiku slatke aleve paprike i kratko propržite.
Iseckajte čenove belog luka sitno ili ih izgnječite. Stavite beli luk u posudu i dodajte vinsko sirće. Promešajte i ostavite smesu sa strane.
Kad se pečurke potpuno skuvaju, sipajte sveže mleko i pojačajte vatru.
Ostavite čorbu da provri ponovo i dodajte zapršku od maslaca i aleve paprike lagano, mešajte.
Kuvjate škembe sa bukovačom još minuta i skinite sa vatre.
Po želji pospite čorbu sa bukovačom kao škembe čorbu tucanom ljutom parikom.
Ukrasite sa pastom od belog luka i servirajte.