Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Čorba sa bukovačom kao škembe čorba

Čorba sa bukovačom kao škembe čorba

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Čorba sa bukovačom kao škembe čorba
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Miriše kao škembe, ali lepše, ima ukus škembeta, ali je ukusnije - to je siguno naša škembe čorba sa bukovačom"

Potrebni sastojci

  • bukovača - 500 g
  • bujon od pečuraka - 800 ml
  • maslac - 80 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 supena kašika, slatka
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • vinsko sirće - 2 - 3 supene kašike
  • biber
  • soš
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte kockicu maslaca u dubokoj posudi na vatri. Dinstajte bukovaču i začinite solju i biberom. Sipajte brašno i dobro promešajte. Dodajte još maslaca i sipajte bujon od pečuraka.

Ostavite da se krčka na umerenoj vatri dok se bukovača potpuno ne skuva.

Za to vreme pripremite zapršku za čorbu, ugrejte 50 g maslaca u posebnoj posudi. Kad se maslac rastopi dodajte supenu kašiku slatke aleve paprike i kratko propržite.

Iseckajte čenove belog luka sitno ili ih izgnječite. Stavite beli luk u posudu i dodajte vinsko sirće. Promešajte i ostavite smesu sa strane.

Kad se pečurke potpuno skuvaju, sipajte sveže mleko i pojačajte vatru.

Ostavite čorbu da provri ponovo i dodajte zapršku od maslaca i aleve paprike lagano, mešajte.

Kuvjate škembe sa bukovačom još minuta i skinite sa vatre.

Po želji pospite čorbu sa bukovačom kao škembe čorbu tucanom ljutom parikom.

Ukrasite sa pastom od belog luka i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: