Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Pečena svinjska rebra sa kiselim kupusom i pirinčem

Pečena svinjska rebra sa kiselim kupusom i pirinčem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pečena svinjska rebra sa kiselim kupusom i pirinčem
Fotografije: Maria Simova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"A najveću glavicu kiselog kupusa čuvamo specijalno za ovaj recept za pečena svinjska reba sa pirinčem i kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

  • za rebarca
  • svinjska rebra - 1.5 kg
  • unisos - 1 supena kašika
  • ulje - 4 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • nadev
  • kiseli kupus - 0.5 glavice
  • pirinač - 0.5 šolje
  • ulje - 0.5 šolje
  • luk - 1 mala glavica
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite svinjska rebra, stavite ih u pleh i posipte uljem, unisosom i biberom po ukusu.

Promešajte i utrljajte začine dobro u njih, stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.

Za to vreme isecite kiseli kupus i luk sitno iseckajte. Ugrejte ulje i pržite luk dok ne omekša, dodajte kupus i pržite oko 5 minuta.

Dodajte alevu papriku i prethodno opran i dobro oceđen pirinač, promešajte i sipajte 2 šolje tople vode, kuvajte oko 5 minuta ili dok pirinač ne nabubri.

Rasporedite nadev između rebara i vratite pleh u ugrejanu rernu i pecite dok pirinač ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: