Mešani srpski roštilj

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
6413333
Mešani srpski roštilj
Fotografije: Diana Androva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Srpski roštilj volimo najviše kada nas pitaju želimo li još jednu porciju"

Potrebni sastojci

  • Za ćevape
  • svinjsko meso - 700 g, mleveno
  • goveđe meso - 400 g, mleveno
  • jagnjeće meso - 200 g, mleveno
  • crni luk - 1 velika glavica, veoma sitno iseckana
  • beli luk - 2 čena, presovani
  • morska so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • tucana ljuta paprika - 1 kašičica
  • peršun - 6 kašika, fino iseckan
  • maslinovo ulje - 3 kašičice
  • soda - 1/2 kašičice
  • gazirana voda - 180 ml
  • Za pljeskavicu
  • teletina - 800 g (najbolje od buta sa oko 5% masti)
  • kačkavalj - 100 g, sitno iseckan
  • slanina - 100 g, sitno iseckana
  • crni luk - sitno iseckan (po ukusu, po želji)
  • ljuta aleva paprika - po želji
  • so
  • biber
  • Za ražnjiće
  • svinjetina - 300 g
  • paprike - 1/2 male crvene paprike +1/2 male zelene paprike
  • crni luk - 1/2 male glavice
  • slanina - 100 g, dimljena
  • biber - 2 prstohvata, mleven
  • so - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Ćevapi: Sve namirnice dobro umesiti, dok se ne dobije veoma elastična jednolična masa.

Pripremljeno meso za ćevape ostavite najmanje 2 sata u frižideru, a najbolje preko noći. Napravite ćevape dužine do 10 cm. Kako se meso ne bi lepilo za ruke, neprestano potapajte šake u posudu sa hladnom vodom.

Pleskavica : Sve namirnice dobro promešajte sa mlevenim mesom. Ostavite da odstoji najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.

Napravite 4 velike lopte, koje kasnije oblikujete u pljeskavice debljine oko jednog prsta.

Za ražnjiće: Nasecite meso, paprike, luk i slaninu na jednake kocke. Poređajte nasečene namirnice na drveni štapić za ražnjiće. Sve pecite na roštilju dok ne bude gotovo i poslužite uz ajvar.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: