Pečena krilca sa mladim krompirom i pivom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
21/01/2019
"Sledećih 40 minuta nas nemojte tražiti, nakon toga takođe - dok ne pojedemo krilca, ne pričamo ni sa kim "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano283
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - oko 400 g
  • pileća krilca - 1 tanjir
  • so - po ukusu
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika
  • pivo - oko 1/2 šolje
  • voda 1/4 šolje
  • ulje
  • nana - sveža, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite krompir, ako je veliki isecite i stavite u šerpu sa vrelom vodom i malo soli na oko 510 minuta.

Izvadite u pleh u kome ćete peći, krilca operite i stavite odozgo.

Posolite, stavite i druge sastojke, pivo, vodu i nekoliko kašika ulja.

Pecite u ugrejanoj rerni na 240 stepeni oko 35-40 minuta ili dok ne dobiju zlatnu koricu.

Odozgo isecite nanu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar