Penjurlija Asorti

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Početnik
1k1422k151
Penjurlija Asorti
Fotografije: Dobrinka Petkova
20/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Penjurlija ima želi dve stvari - lepe ruke za mešenje i bogatu maštu za ukrašavanje"

Potrebni sastojci

  • brašno - 900 g
  • kvasac - 1 kocka, svež
  • šećer - 3 kašičice
  • so - 1 kašika
  • maslac - 125 g
  • belance - 1 komad
  • sveže mleko - 250 ml
  • voda - 250 ml
  • za nadev
  • spanać - 300 g
  • sir - 150 g
  • mleveno meso - 250 g
  • topljeni sir - 150 g
  • za premazivanje
  • maslac - 60 g
  • žumance - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte toplo mleko i toplu vodu i dodajte kvasac i šećer. Ostavite 10-15 minuta. Nakon toga u posudu prosejte brašno sa solju, dodajte omekšali maslac i kvasac. Umesite lepo elastično testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da naraste.

Podelite testo na 4 dela. Svaki deo razvucite u krug prečnika tepsije. Koru premažite maslacem, pospite delom prodinstanog spanaća i 1/2 sira. Pokrijte drugom korom. Ponovo premažite maslacem, pospite polovinom mlevenog mesa (prethodno ga upržite sa začinima) i komadima topljenog sira.

Postavite treću koru, premažite je maslacem i rasporedite spanać i sir. Pokrijte četvrtom korom, premažite maslacem i rasporedite preostalu količinu mlevenog mesa i topljenog sira. Lagano pritisnite nadev.

Nasecite testo na 8 trouglova (nemojte do kraja). Ostavite testo da naraste oko 30 minuta. premažite žumancem, koji ste umutili sa malo mleka i pecite na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: