Način pripreme
Promešajte toplo mleko i toplu vodu i dodajte kvasac i šećer. Ostavite 10-15 minuta. Nakon toga u posudu prosejte brašno sa solju, dodajte omekšali maslac i kvasac. Umesite lepo elastično testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da naraste.
Podelite testo na 4 dela. Svaki deo razvucite u krug prečnika tepsije. Koru premažite maslacem, pospite delom prodinstanog spanaća i 1/2 sira. Pokrijte drugom korom. Ponovo premažite maslacem, pospite polovinom mlevenog mesa (prethodno ga upržite sa začinima) i komadima topljenog sira.
Postavite treću koru, premažite je maslacem i rasporedite spanać i sir. Pokrijte četvrtom korom, premažite maslacem i rasporedite preostalu količinu mlevenog mesa i topljenog sira. Lagano pritisnite nadev.
Nasecite testo na 8 trouglova (nemojte do kraja). Ostavite testo da naraste oko 30 minuta. premažite žumancem, koji ste umutili sa malo mleka i pecite na 200 stepeni.