Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni sir»Kamamber u korama za pitu

Kamamber u korama za pitu

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Kamamber u korama za pitu
Fotografije: marcheva14
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ukusno jelo za prijatelje - aromatičan kamamber u korama za pitu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 8 komada
  • maslac - 4 supene kašike, rastopljen
  • jabuke - 2 komada, kisele
  • med - 1 supena kašika, tečan
  • crveno vino - 2 supene kašike, suvo
  • balsamiko sirće - 2 supene kašike
  • karanfilić - 2 ružice
  • cimet - 2 prstohvata
  • maslac - 1 supena kašika
  • orašasti plodovi - 100 g, po izboru (malo zapečeni)
  • suvo grožđe - 2 supene kašike
  • kamamber - 4 komada, mali komadi
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 180 stepeni.

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Na suvom tiganju zapečemo orašaste plodove, koristila sam orahe. Izgnječimo ih rukom na male komade.

Jabuke oljuštimo, očistimo i sečemo na kockice.

Stavljamo u šerpu sa vinom i začinima da se dinstaju. Pred kraj kuvanja pojačamo ringlu da ispari vino i da ostane samo miris.

Dodajemo maslac, med i balsamiko, promešamo pažljivo i ostavljamo da se malo karamelizuje. Skidamo sa vatre, dodajemo iseckane orahe i suvo grožđe, ostavljamo da se ohladi.

Za svaku porciju stavljamo dve kore jedna na drugu, namažemo između sa malo rastopljenog maslaca. Na njih stavljamo sir, a odozgo smesu od jabuka u gomilicama.

Uvijamo kore u loptu, a ivice savijamo odozdo. Odozgo namažemo maslacem, posipamo crnim susamom.

Pečemo na 180 stepeni dok kore ne porumene lepo. Ostavljamo nekoliko minuta da se ohladi i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: