Način pripreme
Rastvorimo kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i dve supene kašike brašna. Ostavljamo da nadođe 10-15 minuta.
Prosevamo brašno u posudu, dodajemo kvasac, so, belance, ulje i zamesimo srednje meko testo. Namažemo uljem i ostavljamo pokrivano folijom da nadođe 50 minuta.
Gotovo testo podelimo na 4 lopte, oblikujemo fitilj od njih. Namazanim prstima spljeskamo na trake širine 6-7 cm. U sredinu svake stavljamo očišćene masline bez koštica.
Dva kraja zatvaramo, stavljamo jedan na drugi da dobijemo pravougaoni hlepčić. Poređamo u pleh, nožem pravimo po tri mala proreza na hlebu, posutom sa malo brašna.
Stavljamo u ugrejanu rernum na dnom posudu sa vodom i pečemo 20-25 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Vadimo na rešetku.
Imaju odličnu koricu spolja i mekani su unutra.
Prijatno!