Punjeni ćureći bataci sa topljenim sirom i sušenim plavim šljivama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
22/01/2019
"Da je kulinarstvo muzika ovo jelo bi bilo prava simfonija ukusa i aroma, koju je komponovao genije "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano448
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite, podelite batake po dužini i odstranite kosti. Začinite ih solju i biberom.

Sušene plave šljive stavite u belo vino i ostavite da odstoje 30 minuta. Nakon toga ocedite i isecite na male kocke.

Pomešajte sa topljenim sirom i belim lukom isečenim na sitno.

Napunite batake gotovom smesom i zašijte ili fiksirajte drvenim štapićima. Poređajte u blago namzanu posudu za pečenje i prelijte vinom u kome su se natapale sušene šljive.

Zavijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 60 minuta.

Nakon toga sklonite foliju i zapecite dok se ne dobije zlatasta korica, s vremena na vreme prelivate sosom.

Servirajte sa garnirungom od kuvanog krompira ili nečim drugim po vašoj želji.

Beleška: Ako je ćureće meso žilavo možete da ga skuvate na kratko u posoljenoj vodi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar