Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Punjeni ćureći bataci sa topljenim sirom i sušenim plavim šljivama

Punjeni ćureći bataci sa topljenim sirom i sušenim plavim šljivama

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Punjeni ćureći bataci sa topljenim sirom i sušenim plavim šljivama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Da je kulinarstvo muzika ovo jelo bi bilo prava simfonija ukusa i aroma, koju je komponovao genije"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 3 komada
  • sušene plave šljive - 6 komada
  • belo vino - 70 g
  • topljeni sir - 60 - 70 g
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, podelite batake po dužini i odstranite kosti. Začinite ih solju i biberom.

Sušene plave šljive stavite u belo vino i ostavite da odstoje 30 minuta. Nakon toga ocedite i isecite na male kocke.

Pomešajte sa topljenim sirom i belim lukom isečenim na sitno.

Napunite batake gotovom smesom i zašijte ili fiksirajte drvenim štapićima. Poređajte u blago namzanu posudu za pečenje i prelijte vinom u kome su se natapale sušene šljive.

Zavijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 60 minuta.

Nakon toga sklonite foliju i zapecite dok se ne dobije zlatasta korica, s vremena na vreme prelivate sosom.

Servirajte sa garnirungom od kuvanog krompira ili nečim drugim po vašoj želji.

Beleška: Ako je ćureće meso žilavo možete da ga skuvate na kratko u posoljenoj vodi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: